Доступність посилання

ТОП новини

Standard & Poor’s знизило рейтинги України через «політичну нестабільність»


Рейтингове агентство Standard & Poor’s оголосило сьогодні про зниження низки своїх кредитних рейтингів України, посилаючись на «ескалацію політичної нестабільності».

Зокрема, довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги за зобов’язаннями в іноземній валюті знижені на один крок, із рівня B-/B до рівня CCC+/C, а прогноз погіршений до негативного зі стабільного – як пояснило агентство, тепер Україну оцінюють як державу, яка виявляє ознаки ураження кризою, з послабленими політичними інституціями, а це зменшує здатність її уряду дотримуватися вчасного обслуговування боргів.

Негативний прогноз же відображає погляд агентства, що розвиток політичних подій в Україні може призвести до подальшого зменшення «бажання чи здатності» її уряду обслуговувати борги, мовиться у прес-релізі.

Повідомлення було оприлюднене через кілька годин після того, як у Києві прем’єр-міністр подав у відставку, що було однією з вимог опозиції, президент прийняв її, а парламент на позачерговій сесії скасував найсуперечливіші з законів, які були ухвалені 16 січня й призвели до нового загострення становища в Україні. Наразі не відомо, чи вже взяло агентство в цьому прогнозі до уваги згадані останні події, які в Україні і за кордоном назвали кроками до стабілізації становища.
XS
SM
MD
LG