Доступність посилання

ТОП новини

Чорновол звинуватила «тітушок» у Черкасах у спробах «фізичного знищення громадських активістів»


Тетяна Чорновол: тітушок на Черкащині організовує голова ОДА
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00
У Черкасах діють загони «тітушок», які займаються фізичним знищенням громадських активістів і які діють узгоджено з «Беркутом», заявила сьогодні громадський активіст Тетяна Чорновол.

На її переконання, до організації таких загонів має стосунок голова ОДА Сергій Тулуб, який є активним захисником інтересів президента Віктора Януковича в регіоні.

За словами Чорновол, у неділю в Черкасах на неї та на групу активістів напали люди в цивільному одязі, які хотіли не покалічити, а фізично знищити громадських активістів. При цьому вона заявила, на момент нападу на них активісти не перебували безпосередньо біля будівлі ОДА і не вчиняли ніяких дій, що могли б спровокувати напад.

Як сказав на брифінгу активіст громадської організації «Правовий простір» Олег Собченко, який разом із Чорновол перебував у Черкасах, після того, як він заступився за хлопця, чоловіки з битами почали бити його, завдаючи і ударів по голові, а згодом нападники передали побитого Олега бійцям «Беркута», які продовжили побиття.

Активіст також заявив, що після побиття спецпризначенці затягнули його у свій автобус, де вже були люди, з яких продовжували знущатися. Зокрема, за його словами, «беркутівці» стрибали на людей, які лежали в автобусі, та продовжували їх бити.

За словами Собченка, внаслідок отриманих травм, в тому числі черепно-мозкових, його стан різко погіршився, його доправили у лікарню, з якої після проведення попереднього курсу лікування він зміг вийти на волю.

Ці заяви активістів тим часом не підтверджені й не заперечені з незалежних джерел.
XS
SM
MD
LG