Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Польщі говорив із Аштон про Україну


Катрін Аштон, Радослав Сікорський, архівне фото
Катрін Аштон, Радослав Сікорський, архівне фото
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розмовляв сьогодні телефоном про становище в Україні з верховним представником ЄС із закордонних справ Катрін Аштон після того, як вона в Києві зустрілася з президентом Віктором Януковичем, повідомив речник польського міністра.

За цим повідомленням, Радослав Сікорський поінформував про діяльність польської влади в українському питанні, зокрема, про візит до кількох країн Євросоюзу прем’єр-міністра Дональда Туска, який почався сьогодні і в перебігу якого саме українське питання буде одним із головних.

Аштон, зі свого боку, поділилася побоюваннями, що, попри розпочатий між владою й опозицією діалог, становище в Україні далі напружене і може розвиватися за різними сценаріями, серед того й негативними.

Співрозмовники також говорили про можливість залучити до пошуків вирішення конфлікту в Україні міжнародні інституції, зокрема, Організацію з безпеки і співпраці в Європі, повідомив речник МЗС Польщі.

Катрін Аштон сьогодні в Києві зустрічалася з президентом України, а також виступила з закликом до припинення насильства і до справжнього діалогу між усіма зацікавленими сторонами конфлікту в Україні.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив учора, що збирається у велику європейську подорож, щоб розмовляти з лідерами країн Європейського союзу про Україну.

А в ОБСЄ вже багато разів пропонували Україні своє посередництво і досвід подолання таких криз.
XS
SM
MD
LG