Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді ще не домовилися про «закон про амністію»


У Верховній Раді по 10:30 вечора досі немає згоди з приводу законопроекту, так званого «про амністію», учасників сутичок і масових протестів в Україні.

Фракція Партії регіонів провела ввечері консультацію, в якій узяв участь президент Віктор Янукович, після того на переговори до президента пішли лідери опозиції, по тому вони провели наради зі своїми фракціями в сесійній залі, а регіонали вийшли з зали на нову нараду.

Народний депутат із Партії регіонів, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко заявив, що фракція його партії вирішила голосувати саме за його законопроект. У Партії регіонів пропонують висунути звільнення зайнятих демонстрантами будівель як передумову припинення судових переслідувань учасників протестів.

Народні депутати від партій «Батьківщина» Андрій Шевченко і УДАР Ірина Геращенко, зі свого боку, заявили, що всі три опозиційні фракції не голосуватимуть за законопроект Юрія Мірошниченка. Опозиція має власні законопроекти «про амністію», які не передбачають ніяких передумов для припинення дій проти учасників протестів.

Сьогодні Верховна Рада вирішила продовжити роботу до розгляду «закону про амністію», який не вдається ухвалити від учора.
XS
SM
MD
LG