Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії склав присягу новий уряд


У Чехії в середу офіційно почав працювати новий уряд. Міністри вже тринадцятого в історії Чехії кабінету склали присягу в резиденції президента на Празькому Граді.

Нинішній кабінет міністрів створений із представників владної коаліції з трьох партій: лівоцентристської Чеської соціально-демократичної партії, недавно створеного популістського центристського руху «АНО» («Так»), який уперше потрапив до парламенту, і центристської партії з назвою Християнський і демократичний союз – Чехословацька народна партія.

Голова нового уряду, 42-літній Богуслав Соботка, голова партії соціальних демократів, є другим наймолодшим прем’єром в історії незалежної Чехії.

У складі нового уряду 17 міністрів, у тому числі три жінки, восьмеро міністрів належать до владної соціально-демократичної партії, шестеро представляють рух АNO, троє – з партії християнських демократів-народовців.

Новий уряд обіцяє передусім провести реформи у соціальній сфері, зокрема, підвищити рівень мінімальної зарплати, яка нині в Чехії становить у перерахунку 425 доларів США, а також середньої зарплати, рівень якої досяг у 2013 році 2 тисяч 250 доларів. Уряд також зобов’язався подбати про людей без праці, кількість яких станом на кінець минулого року перевищила 590 тисяч осіб.

Новий уряд Чехії почав працювати після понад тримісячного періоду, який минув від позачергових парламентських виборів. Протягом цього часу в Чехії працював так званий «технічний» тимчасовий уряд прем’єра у відставці Їржі Руснока, який не отримав підтримки парламенту.
XS
SM
MD
LG