Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: влада дотрималася зобов’язань, а опозиція продовжує нагнітати


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович заявляє, що влада виконала всі взяті на себе зобов’язання, а опозиція продовжує нагнітати ситуацію.

«У процесі переговорів з мирного врегулювання протистояння ми дійшли конкретних домовленостей з представниками опозиції. Усі зобов’язання, які влада взяла на себе, ми виконали. В тому числі парламент ухвалив Закон про амністію, який гарантує учасникам протестів свободу та звільнення тих осіб, які були затримані під час конфліктів», – йдеться в «Слові глави держави до громадян України», оприлюдненому на сайті президента.

«Опозиція продовжує нагнітати ситуацію, закликає людей стояти на морозі задля політичних амбіцій кількох лідерів. Я думаю, що це неправильно. Переконаний, ми повинні зрозуміти - нема майбутнього у держави й народу, якщо політичні інтереси окремих груп поставлені вище існування самої України», – каже Янукович.

Він закликає громадян: «зробімо все задля миру і спокою, задля нормального життя країни». «Зі свого боку, я з якнайбільшим розумінням і прихильністю буду ставитися до потреб і прагнень людей, враховуючи ті помилки, які бувають у кожної влади, бо ж помилок не припускається лише той, хто нічого не робить», – йдеться в зверненні.

Вчора пізно увечері Верховна Рада голосами 232 народних депутатів, переважно з фракцій Партії регіонів і КПУ, ухвалила за основу і одразу в цілому законопроект «про амністію» учасників останніх протистоянь в Україні. Автор закону регіонал Юрій Мірошниченко повідомляв, що його документ передбачає, що учасників протистоянь звільнять від кримінальної відповідальності тільки через 15 дій після того, як демонстранти звільнять усі зайняті ними адміністративні будівлі. Закон ухвалили після того, як до парламенту на нараду зі своєю фракцією прибув президент Віктор Янукович.

В опозиції розкритикували ухвалений закон і заявили, що він «не понизить градус у суспільстві».
XS
SM
MD
LG