Доступність посилання

ТОП новини

Медики пікетували МВС з вимогою припинити агресію щодо них


Не стріляти у медиків вимагали лікарі під МВС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00
Не стріляти у медиків вимагали демонстранти, що пройшли маршем від майдану Незалежності до будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, мітингувати проти насильства щодо лікарів вийшли медики-волонтери Майдану, активісти профільних організацій, студенти і викладачі медичних вишів. Загалом, окрім кількох десятків активістів-медиків, до колони приєдналось кілька сотень людей з Майдану й учасники самооборони.

За даними координатора медичної служби Євромайдану Олега Мусія, наразі зафіксовано сім випадків поранень лікарів на Грушевського: йдеться як про поранення уламками після вибуху світло-шумових гранат, так і про влучання гумовими кулями в обличчя. Одного лікаря затримали – зараз він заарештований у Лук’янівському СІЗО. Крім того, говорить Мусій, досі невідомо про місце перебування кількох волонтерів, які охороняли медпункт на Грушевського, після того, як його розгромили бійці спецпідрозділів.

Як повідомляють координатори акції, коли стало відомо про її підготовку, їм почали телефонувати і погрожувати невстановлені особи.
XS
SM
MD
LG