Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Польщі нагадав, що партнером ЄС є вся Україна – і влада, й опозиція


Дональд Туск, архівне фото
Дональд Туск, архівне фото
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск наголосив сьогодні у Брюсселі після зустрічі з президентом Європейської комісії Жозе Мануелом Баррозу, що партнером Європейського союзу є вся Україна – рівною мірою і влада, і опозиція.

Влада в Києві має зрозуміти, що тільки порозуміння і діалог усередині самої України може уможливити активні й реальні дії, зокрема, допомогу, з боку Євросоюзу. Але, сказав Туск, «практичні дії (ЄС) стануть можливі тільки тоді, коли порозуміння, діалог, дотримання прав людини візьмуть гору над репресивними діями».

«Одне має бути ясно, і це є ясно: ніяка влада в Україні не може розраховувати на діалог із нами, на будь-які домовленості з Євросоюзом, доки триватиме насильство на Майдані чи в усій Україні», – наголосив Дональд Туск.

Раніше сьогодні він зустрічався у Брюсселі і з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем і після тієї зустрічі наголошував, що політична криза і події в Україні останніх тижнів не повинні відохотити європейців від розбудови спільного майбутнього з Україною. «Натомість ми повинні зробити висновки з цієї науки щодо необхідності ще інтенсивніших зусиль у співпраці з українським народом і його елітами», – заявив Туск.

Прем’єр-міністр Польщі цим перебуванням у Брюсселі продовжив свій візит до кількох країн Європейського союзу і до керівних органів ЄС, присвячений головно становищу в Україні.
XS
SM
MD
LG