Доступність посилання

ТОП новини

Рівне: справу про «запуск у космос» портрета Януковича закрили


Управління МВС у Рівненській області закрило кримінальне провадження, відкрите через «запуск у космос» портрета президента, причепленого до повітряних кульок.

Флешмоб відбувся у листопаді на центральному майдані Рівного і був пов’язаний з непідписанням угоди про асоціацію з Євросоюзом і різкою зміною зовнішньополітичного курсу України.

Як повідомив Радіо Свобода один із фігурантів справи, депутат Рівненської міської ради Олександр Курсик, кримінальне провадження закрили згідно з новим «законом про амністію», а не через відсутність складу злочину.

«Звичайно, я з цього радію, однак цей приклад говорить, що ухвалений 29 січня закон дозволить амністувати хіба що тих, хто запускав кульки чи плескав у долоні на Майдані, у той час як для встановлення миру і взаєморозуміння у суспільстві необхідне припинення кримінального переслідування і тих, хто висловлював своє обурення більш радикально», – пояснив свою позицію Олександр Курсик.

Про закриття відкритих міліцією Рівненської області справ за фактом захоплення будівель обласної та окремих районних держадміністрацій наразі не йдеться.

Тим часом центр зв'язків з громадськістю УМВС Рівненщини повідомив, що пізно ввечері 29 січня на територію внутрішнього двору цієї установи невідомі кинули дві пляшки з легкозаймистою речовиною («коктейлі Молотова»). Слідство розглядає декілька версій цього злочину, у тому числі і щодо його вчинення з метою тиску на правоохоронні органи.

Опозиціонери заявляють, що даний факт є провокацією, яка має підштовхнути правоохоронців до суворих заходів щодо пікетувальників державних установ.
XS
SM
MD
LG