Доступність посилання

ТОП новини

США вирішили домагатися страти для нападника на Бостонський марафон


Джохар Царнаєв, комбіноване фото ФБР США
Джохар Царнаєв, комбіноване фото ФБР США
Міністр юстиції США Ерік Голдер повідомив сьогодні, що надав прокуратурі право вимагати смертної кари для звинуваченого в нападі минулого року на Бостонський марафон, якщо того визнають винним.

Джохара Царнаєва, натуралізованого громадянина США і чеченця за національністю, біженця з Росії, звинувачують в улаштуванні вибухів під час традиційного марафону в Бостоні 15 квітня минулого року, внаслідок яких три людини загинули і 264 були поранені.

Серед цілої низки пунктів звинувачення, частина з яких у разі визнання вини уможливлює покарання смертною карою чи довічним позбавленням волі, є й використання зброї масового ураження, яке призвело до загибелі людей – ідеться про саморобні бомби з каструль-скороварок, які звинувачений і його брат, як вважають, підірвали біля фінішу марафону.

Нині 20-річний Джохар Царнаєв, якому на час нападу було 19, перебуває за ґратами в очікуванні суду. Він не визнає себе винним.

Його старший брат і ймовірний спільник Тамерлан Царнаєв, якому було 26, був убитий в одній із перестрілок із поліцією через кілька днів після нападу; в тих перестрілках загинула ще одна людина, працівник поліції.

Теракт під час Бостонського марафону став одним із найпомітніших у США після терактів 11 вересня 2001 року.
XS
SM
MD
LG