Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО: армія України має зберігати нейтралітет


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив стурбованість спробами залучити до вирішення кризи в Україні армію.

«Вітаю скасування «антипротестних законів» в Україні, але мене вкрай непокоять спроби залучити до кризи збройні сили», – написав Расмуссен у своєму мікроблозі в Twitter.

«Збройні сили України користуються великою повагою і мають зберігати нейтралітет. Я продовжую із занепокоєнням стежити за розвитком подій», – наголосив генсекретар НАТО.

Сьогодні в Міноборони заявили, що військовослужбовці і працівники Збройних сил України закликають президента Віктора Януковича вжити невідкладних заходів для стабілізації ситуації в країні.

За повідомленням, військові також заявили про «неприпустимість силового захоплення державних установ, перешкоджання представникам органів державної влади і місцевого самоврядування виконувати свої обов’язки, зауваживши, що подальша ескалація протистояння загрожує територіальній цілісності держави».

Раніше в міністр оборони Павло Лебедєв заявляв, що Збройні сили України не втручатимуться в конфліктну ситуацію в країні.
XS
SM
MD
LG