Доступність посилання

ТОП новини

Два місяці сім’я з Прикарпаття мітингує на Майдані


Два місяці сім’я з Росохача мітингує на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Два місяці сім’я з Росохача мітингує на Майдані

Київ Два місяці родина Трофанюків із Івано-Франківщини вже живе на Майдані у Києві. Вони й надалі щиро підтримують ідеї Євромайдану, вірять у перемогу справедливості і не знаходять вибачення винним у загибелі й катуванні людей.

Їм, звичайно, хочеться додому. У наметах залишатися у 20-градусний мороз непросто, тому Мар’яну відрядили поки додому, але Василь із тещею свідомі того, що до Росохача повернуться лише тоді, коли всі вимоги Євромайдану будуть виконані.

«Я прийшов сюди відстояти свої права, так само, як кожен із тисяч людей, які тут є», – каже євромайданівець із Прикарпаття.

Відставка уряду Азарова – перемога незначна, вважає він.

«Януковича у відставку! Замість цього Азарова поставили Арбузова – це одна і та ж банда – який сенс? Є маленька перемога, але це не те, що хотілося. І будемо визволяти наших людей, щоб їх випустили, ну і цю банду покарати… Перемогу! Перемогу! І ми її доб’ємося», – наголошує активіст.

До росохівчанки активісти стають у чергу за чаєм

Василева теща, пані Галина, як і місяць тому, порається на імпровізованій наметовій кухні, метикуючи, що сьогодні подати на стіл. Продукти щоденно збирають у селах та містах Прикарпаття і привозять на Майдан до їхнього намету.

«Жодна хазяйка не годна «накрутити» всякого, що у нас тут є. Яйця, налисники, пампушки, пироги, ну все… Ми усім дуже вдячні і від імені хлопців та кухні велике їм спасибі та низький уклін за те, що вони нас підтримують», – каже вона.

Галина ділиться нехитрими, але радісними для родини новинами. Молодший син влаштувався на роботу – працює на пилорамі. Мати цьому дуже рада, матиме змогу платити за світло та газ. Вірить, що весною зможе піти на роботу й вона, бо переконана, що акція протесту незабаром закінчиться, адже вона так просить у Бога перемоги.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG