Доступність посилання

ТОП новини

Понівеченого Булатова оголосили у розшук, а потім взяли під охорону


Дмитра Булатова оголосили в розшук (скріншот з сайту МВС)
Дмитра Булатова оголосили в розшук (скріншот з сайту МВС)
Київ – Дмитро Булатов, один із організаторів Автомайдану, був оголошений у розшук. Інформація про це розмістили на офіційному сайті МВС. Також міліція розшукує ще двох автомайданівців – Олексія Гриценка і Сергія Кобу. Відомо про це стало відразу після того, як з’явився Дмитро Булатов, котрого викрали невідомі і тиждень катували. Зараз він перебуває у відділенні інтенсивної терапії клініки «Борис». І через його стан здоров’я лікарі не дали згоду на проведення слідчих дій. Вже увечері в п’ятницю МВС повідомило, що Булатова взяли під охорону.

Активіст Автомайдану Дмитро Булатов, який зник тиждень тому і якого напередодні знайшли понівеченого у селі Вишеньки Бориспільського району Київщини, зараз перебуває у столичній клініці «Борис». Як повідомив Радіо Свобода президент цієї клініки Михайло Радуцький, стан Булатова наразі задовільний.

«Хірургічну обробку ран так само можна назвати операцією, то так, його прооперували. Але якщо говорити з точки зору звичайної людини, то ні, таких операцій не було. Він перебуває у відділенні інтенсивної терапії, але буквально через декілька годин він буде у звичайній палаті», – сказав Радуцький у п’ятницю близько 15:00.
Дмитро Булатов
Дмитро Булатов
Цього ж дня зранку з’явилося повідомлення Головного управління МВС, що міліція обурена щодо того, що Дмитро Булатов після свого звільнення зателефонував спершу своїм друзям, а не силовикам. Проте уже після обіду стало відомо, що Булатова та двох інших автомайданівців Олексія Гриценка та Сергія Кобу, останній вже виїхав за кордон, оголошено у розшук і начебто Булатова збираються заарештувати. Їхні прізвища розміщені на сайті МВС у розділі – «розшук».

Усім трьом інкримінують частину 2 статті 294 – «масові заворушення». При чому, дата зникнення у всіх значиться 24 січня. Хоча, як зазначив у переписці з Радіо Свобода Сергій Коба, про те, що його офіційно оголошено в розшук інформація з’явилася 31 січня.
Сергій Коба
Сергій Коба

Міліція не знає, хто оголосив розшук автомайданівців

Схоже, що сюрпризом інформація про розшук автомайданівців стала і для начальника відділу зв’язків із громадськістю МВС України Сергія Бурлакова. Він пообіцяв Радіо Свобода з’ясувати ситуацію і повідомити про це за 30 хвилин, проте слухавки після цього так і не взяв. Не став коментувати ситуацію і заступник начальника прес-служби київського управління міліції Олександр Радкевич.

«Я ж вам казав, що справою займається міліція Київської області», – після цих слів Радкевич кинув слухавку.

Речник відділу зв’язків з громадськістю міліції у Київській області Микола Жукович повідомив Радіо Свобода, що справою автомайданівців займається таки київська міліція, але зазначив, що за законом Дмитро Булатов зараз не може бути заарештований.

«Кримінальне провадження відкрито у місті Києві за частиною 2 статті 294 КК – «масові заворушення» і розслідування тримається там. Але майте на увазі, що суд не може заочно ухвалити щодо людини якийсь запобіжний захід. Можуть тільки доправити до суду, або ж у якийсь інший спосіб. Мається на увазі, коли людина не може потрапити до суду, перебуваючи у лікарняному закладі», – наголосив Жукович.

Булатова хотіла перевести з інтенсивної терапії під «домашній арешт»?

Народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, який був у лікарні «Борис», розповів, що міліція намагалася вручити Дмитру Булатову «підозру про скоєння злочину» щодо організації масових заворушень, а також документ про те, що Дмитру обраний запобіжний захід – «домашній арешт». Після цього, за інформацією Мірошниченка, Булатову стало погано і його знову доправили до відділення інтенсивної терапії. А президент клініки «Борис» Михайло Радуцький не дав дозволу міліції на проведення слідчих дій.

У справі Булатова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Що ж до викрадення і катування Дмитра Булатова, то міліція Київської області порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу – «незаконне позбавлення волі чи викрадення людини».

«Слідчо-оперативна група, яка виїздила у населений пункт Вишеньки, провела подвірний обхід, поспілкувалася з людиною, яка допомогла Дмитру, коли його знайшли. Також ми знайшли місце, де його викинули з автотранспорту. Тепер ми чекаємо, коли його стан здоров’я поліпшиться, щоб опитати детальніше, що з ним сталося, щоб надалі розслідувати це кримінальне правопорушення», – говорить Микола Жукович.

Дмитра Булатова, одного з лідерів Автомайдану, знайшли у четвер увечері живим у Бориспільському районі Київщини через вісім днів після зникнення. За словами друзів Булатова, невідомі зловмисники тиждень катували автомайданівця і не давали йому їжі. Зокрема, Сергій Поярков, друг Дмитра Булатова і один з лідерів Автомайдану, зауважив, що злочинці намагалися довідатися, хто фінансує Автомайдан.

Вже увечері в п’ятницю МВС повідомило, що Булатова взяли під охорону. Як мовиться в повідомленні, так ухвалив слідчий із огляду на те, що потерпілий, за його словами, був викрадений.

  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG