Доступність посилання

ТОП новини

Булатова в лікарні взяли під охорону міліції – МВС


Дмитро Булатов, відеокадр, 31 січня 2014 року
Дмитро Булатов, відеокадр, 31 січня 2014 року
Одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова, який після викрадення, катувань і звільнення перебуває в лікарні, взяли там під охорону працівники міліції, повідомили сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ.

Як мовиться в повідомленні, так ухвалив слідчий із огляду на те, що потерпілий, за його словами, був викрадений.

Водночас управління зв’язків із громадськістю МВС повідомило, що слідчий, враховуючи стан Булатова, звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу Булатову з тримання під вартою на домашній арешт.

МВС нагадало, що Булатов є не тільки потерпілим за фактом викрадення в одному кримінальному провадженні, але й підозрюваним в іншому, за фактом масових заворушень, і в цьому провадженні він був оголошений у розшук, а запобіжний захід йому був визначений як тримання під вартою.

За повідомленням, сьогодні ні допитати його як потерпілого, ні повідомити про пом’якшення запобіжного заходу як підозрюваному міліціонерам не вдалося.

У партії УДАР уже заявляли, що приставлена до Булатова охорона міліції «вже через кілька годин перетворилася на конвой».

Раніше в міліції вже заявляли, що серед версій викрадення Булатова розглядають і викрадення для отримання грошових коштів, і «інсценування викрадення з метою вчинення провокацій, які б викликали в суспільстві негативний резонанс».

Дмитро Булатов нині перебуває у приватній клініці «Борис» у Києві. Він знайшовся вчора, через тиждень після зникнення, живим, але зі слідами тортур і катувань. За повідомленнями, викрадачі намагалися таким чином вибити з нього інформацію, зокрема, про шляхи фінансування Автомайдану.
XS
SM
MD
LG