Доступність посилання

ТОП новини

Свободівців заарештували за «підготовку теракту на об’єкті енергетики»


Голова Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Кирило Дороленко та керівник «Студентської Свободи» в місті Віталій Роменський заарештовані за підозрою в «скоєнні теракту». Інформацію про це підтвердив радник голови партії ВО «Свобода», координатор дніпропетровської обласної організації «ГРАД» Андрій Денисенко.

За його даними, лише через важку черепно-мозкову травму, завдану «тітушками» 26 січня, не заарештований заступник Дороленка Ярослав Синиця. Він лежить у лікарні. У розшуку як підозрювана в підготовці теракту перебуває прес-секретар міської організації, редактор блогу «Якщо не ти, то хто?» Міла Мороз.

Денисенко заявив, що справа проти свободівців є сфальшованою, щоб «надійно засадити активістів протестних акцій»

«Справа «терористів-свободівців», яку протягом останнього тижня фабрикують спільно СБУ та міліція у Дніпропетровську, – це найбільший виклик громадській думці Дніпропетровщини і просто всім вільним людям нашої країни. Виклик навіть крутіший, ніж дозвіл обласної влади невідомим «добровільним помічникам міліції» розстрілювати беззахисних маніфестантів із травматичної зброї та бити палицями по голові», – йдеться в заяві.

Водночас в управлінні Служби безпеки України в області Радіо Свобода підтвердили: співробітники СБУ викрили та припинили незаконну діяльність «екстремістськи налаштованих членів однієї з опозиційних партій, які планували вчинити терористичний акт на об’єкті національної енергетичної системи України». За даними з УСБУ, за фактом відкрите кримінальне провадження – «підготовка до терористичного акту», двоє членів групи затримані.

За уточненими даними, згідно з рішенням суду, голова Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Кирило Дороленко 2 місяці утримуватиметься під вартою, керівнику «Студентської Свободи» Віталієві Роменському суд дав 2 місяці домашнього арешту.
XS
SM
MD
LG