Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про створення міжнародної комісії з розслідування подій в Україні


Арсеній Яценюк, 2 лютого 2014 року
Арсеній Яценюк, 2 лютого 2014 року
Під егідою Ради Європи в Україні буде створена спеціальна міжнародна комісія, яка займатиметься розслідуванням останніх подій в Україні і зокрема дій владних органів під час цих подій. Про це на недільному мітингу у Києві повідомили лідери опозиції.

«У нас досягнута згода: в країні буде створена міжнародна комісія з розслідувань злочинів режиму. Така комісія буде під егідою Ради Європи», – повідомив зі сцени Майдану лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Як заявив на мітингу народний депутат від «Батьківщини» Петро Порошенко, формування згаданої комісії розпочнеться після відповідного рішення Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Опозиція висунула туди (у майбутню комісію – ред.) своїх професійних представників. Генеральний секретар ПАРЄ вже призначив представника, колишнього голову Міжнародного суду. І сьогодні вибір за українською владою: або ви призначаєте представника і ми забезпечуємо чесне розслідування, або ви відмовляєтеся працювати з міжнародною слідчою комісією, тим самим визнаючи свою співучасть у злочинах, які здійснюються в Україні зараз», – додав Порошенко.

Раніше сьогодні лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що опозиція збирає матеріали для подання у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.
XS
SM
MD
LG