Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу: ЄС не збирається торгуватися за Україну


Жозе Мануель Баррозу
Жозе Мануель Баррозу
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що ЄС не має наміру «торгуватися за Україну», оскільки вважає такий формат двосторонніх відносин неприйнятним. Про це він сказав у Брюсселі у відповідь на запитання кореспондента Радіо Свобода про можливу фінансову підтримку для України з боку Заходу.

За словами Баррозу, донині ЄС лишається «найбільшим міжнародним донором України». «За роки незалежності України ЄС виділив їй 3,3 мільярда євро грантів і 10,5 мільярдів позик», – розповів очільник Єврокомісії.

Жозе Мануель Баррозу пояснив, що наразі ЄС надає фінансову підтримку Україні завдяки програмі європейської політики сусідства, обсяг якої – 150 мільйонів євро щороку. «Ми готові збільшити нашу допомогу для України у разі імплементації угоди про асоціацію», – додав він.

Баррозу також нагадав, що ЄС пропонував українському керівництву пакет допомоги обсягом 610 мільйонів євро у разі відновлення співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

Раніше в інтервʼю американському виданню Wall Street Journal верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон заявила, що Європейський союз і США працюють над планом фінансової допомоги Україні.
XS
SM
MD
LG