Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облпрокуратура оскаржила рішення облради про недовіру голові ОДА


Прокуратура Івано-Франківської області звернулася сьогодні до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконним рішення про недовіру голові ОДА, висловлену вчора на сесії обласної ради.

За повідомленням прес-служби прокуратури, було порушено вимоги Конституції України, законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», порушено процедуру висловлення недовіри, оскільки попередньо не було заслухано звіт голови ОДА перед радою, це питання навіть не було включене до порядку денного сесії обласної ради.

Як повідомив голова обласної ради Василь Скрипничук, раніше Івано-Франківський окружний адміністративий суд за позовом заступника обласного прокурора зупинив усі рішення обласної ради від 25 січня, в тому числі про створення Народної ради, використання червоно-чорної символіки, утворення загону національної самооборони та інші.

Рішення зупинені до судового розгляду, і справа розглядатиметься 5, 11, 12, 17 лютого – «різні рішення в різний час будуть розглянуті різними суддями», – сказав Скрипничук.

Голова облради сподівається, що хоча б окремі рішення будуть залишені. Приміром, він не розуміє, чому оскаржене рішення про використання прапорів Ради Європи і червоно-чорного як символіки області. «Ми маємо право згідно зі статтею 22 Закону про місцеве самоврядування встановлювати місцеву символіку», – вважає Василь Скрипничук.

Якщо рішення облради, ухвалені 25 січня, будуть скасовані, то облрада, швидше за все, оскаржуватиме це в апеляційній інстанції.

Прес-служба прокуратури області також повідомила, що на Прикарпатті в порядку адміністративного судочинства вже оскаржено 53 рішення органів місцевого самоврядування, за клопотанням прокурорів суд прийняв 24 ухвали про забезпечення позовів і заборонив головам органів місцевого самоврядування підписувати та оприлюднювати окремі рішення.
XS
SM
MD
LG