Доступність посилання

ТОП новини

Байден закликав Януковича звільнити «в’язнів Грушевського»


Віце -президент США Джо Байден
Віце -президент США Джо Байден
Віце -президент США Джо Байден закликав президента України Віктора Януковича прийняти міжнародну підтримку для розв’язання політичної кризи.

Про це Байден сказав у телефонній розмові з Януковичем у вівторок. Протягом політичної кризи в Україні такі діалоги відбувалися вже кілька разів.

Віце-президент США, як повідомляє Білий дім, також закликав Януковича вивести спецпризначенців з вулиць, звільнити ув’язнених і притягти до відповідальності винних у нападах на журналістів і протестувальників. Байден додав, що тільки діалог і компроміс приведуть до влади уряд, якому український народ зможе довіряти.

Тим часом, верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон сьогодні в Києві планує зустрітися з Януковичем і лідерами опозиції.

Україна охоплена протестами з кінця листопада, коли Янукович відмовився підписати довго підготовлювану угоду про асоціацію з ЄС. На тлі вимог опозиції про його власну відставку Янукович прийняв відставку уряду і підписав рішення парламенту анулювати суперечливі закони, які обмежували можливість для протесту.
XS
SM
MD
LG