Доступність посилання

ТОП новини

Янукович допускає можливість дострокових виборів


Президент України надіслав такий сигнал через одного з близьких до себе депутатів Верховної Ради України від президентської Партії регіонів.

Підбадьорений сприятливими результатами опитування громадської думки, президент України Віктор Янукович через одного зі своїх соратників дав зрозуміти, що не буде застосовувати сили для розгону протестувальників і, можливо, навіть відповість на виклик опозиції, оголосивши дострокові вибори.

Щонайменше шестеро людей були вбиті за останні два тижні в ході запеклих зіткнень між спецназом і все більш войовничими угрупованнями непримиренних демонстрантів. Події в Україні, колишній радянській республіці з населенням 45 мільйонів чоловік, яка знаходиться між Росією та ЄС, викликали побоювання, що в країні може спалахнути громадянська війна.

У понеділок... президент оголосив своїм соратникам, що не буде вводити надзвичайного стану або використовувати військ чи інших силових структур для розгону Майдану або звільнення громадських будівель, захоплених демонстрантами.

Опитування громадської думки, проведене минулого тижня, показало, що Янукович і його партія користуються найширшою підтримкою – близько 20 відсотків – в умовах фрагментованої політичної системи України. Можливо заспокоєний результатами цього опитування, президент готовий повернути вимогу опозиції про його відставку проти неї самої.

«У нас є всі можливості силовим способом звільнити адміністративні будівлі і навіть звільнити Майдан. Я на це ніколи не піду, тому що це теж наші громадяни», – так, за словами депутата Юрія Мірошниченка, озвучив свою позицію Янукович.

За повідомленням «Української правди», Мірошниченко повідомив про це в ефірі української телекомпанії ICTV.

Коментарів з боку президента і відповіді лідерів опозиції поки не надходило.
Мірошниченко повідомив, що останнім часом в партії велися дискусії про введення надзвичайного стану, що, зокрема, дозволило б уряду використовувати війська.

«Надзвичайного стану не буде», – сказав він.

Далі він заявив, що Янукович готовий провести президентські вибори на рік раніше. За словами депутата, президент також готовий провести достроково парламентські вибори, які в іншому випадку повинні відбутися в 2017 році.

«Президент сказав, що якщо політики не можуть домовитися, прийняти спільні рішення і виконати їх, то єдиний демократичний спосіб вирішити ситуацію – це дострокові вибори», – заявив Мірошниченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG