Доступність посилання

ТОП новини

Біля посольства США побудували «бананову» барикаду


Біля посольства США побудували «бананову» барикаду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00
Близько 20 учасників об’єднання «Боротьба» пікетували посольство США з вимогою не втручатися у внутрішню політику України.

За словами координатора об’єднання Сергія Киричука, останні політичні заяви США можуть призвести до громадянського конфлікту в України.

«США відверто заявляє, що підтримує певні процеси в Україні та обговорює введення санкцій проти України. Ми просимо їх утриматися від будь-яких дій, які були б на чиємусь боці в громадянському конфлікті в Україні. США розглядає нашу країну лише як залежну «бананову республіку», – заявив Киричук.

Учасники акції побудували навпроти посольства барикаду з ящиків з-під бананів і поставили біля них дві металеві бочки. Таким чином мітингувальники хотіли показати, що «Україна не є «банановою республікою», як колишні латиноамериканські колонії США, якими керували посли з Вашингтона». Водночас дехто із протестувальників вигукував у сторону амбасади США непристойні вигуки англійською мовою.

Координатори об’єднання заявляють, що їхня акціє не є проросійською. Як вони говорять, «Боротьба» планує також пікетувати посольства Великобританії, Німеччини, Росії і представництво ЄС в Україні з вимогами не втручатися у зовнішню політику України.
XS
SM
MD
LG