Доступність посилання

ТОП новини

Новий уряд в Україні має бути урядом довіри – Фюле


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Новий уряд України має користуватися довірою всіх сторін, заявив європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Акцент буде зроблено на забезпечення міцної стабільності в країні. Новий уряд, незалежно від його складу, має користуватися достатньою довірою усіх сторін», – сказав він сьогодні в Страсбурзі, виступаючи на засіданні Європарламенту щодо ситуації в Україні.

Фюле також відзначив «особливе значення» дискусії про Конституцію. «З цього огляду час має суттєве значення. Ми готові підтримувати процес досвідом і порадою», – заявив європейський комісар.

Фюле знову заявив про те, що Євромайдан і опозиційні лідери мають відмежуватися від радикальних елементів. Він пояснив, що має на увазі такі дії, як захоплення Міністерства юстиції, Міністерства аграрної політики і продовольства.

Єврокомісар також заявив, що влада зробила замало для того, щоб захистити свободу слова, зборів і ЗМІ. «Мирні демонстранти продовжують перебувати під вартою, їх часто ранять, викрадення і тортури невідомих злочинців все ще залишаються безкарними», – констатував він.

Європейський комісар із питань розширення заявив, що знову приїде до України наступного тижня. Точної дати свого візиту Фюле не назвав.

Це буде вже третій візит єврокомісара до України в останні тижні.
XS
SM
MD
LG