Доступність посилання

ТОП новини

Аштон у Києві говорила про важливість підготовки конституційної реформи


Катрін Аштон на зустрічі з лідерами української опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, 4 лютого 2014 року
Катрін Аштон на зустрічі з лідерами української опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, 4 лютого 2014 року
Припинення насильства на вулицях українських міст і підготовка до проведення конституційної реформи – про це верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон говорила на своїх зустрічах із владою й опозицією України.

Крім того, як заявила Аштон, вона піднімала тему ресурсів, потрібних для економічних реформ.

За словами верховного представника ЄС, вона побачила на переговорах розуміння про необхідність повернення до Конституції 2004 року.

Аштон наголосила, що попри те, що складається враження про зменшення насильства в Україні, вкрай важливим є покарання винних у злочинах.

Вона заявила, що багато уваги питанню складу наступного уряду на цих переговорах з владою і опозицією не приділяли.

Аштон також наголосила на тому, що Україна потребує «українського плану врегулювання кризи і реформ». А під фінансовою допомогою, яку ЄС міг би надати Україні, мається на увазі об’єднання економічних ресурсів, технологічної підтримки. Подробиць вона не надала.

Аштон ще раз наголосила на важливості всеоохопного діалогу.

Сьогодні верховний представник ЄС зустрічалася з президентом Віктором Януковичем, вчора – з лідерами української опозиції.
XS
SM
MD
LG