Доступність посилання

ТОП новини

Фюле назвав європейську перспективу найсильнішим інструментом ЄС для України


Штефан Фюле, архівне фото
Штефан Фюле, архівне фото
Єврокомісар із розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив сьогодні, що, якщо в Європейському союзі серйозно ставляться до реформ і перетворень в Україні й загалом східній частині Європи, то ЄС має «серйозно поставитися до цього й обрати найсильніший інструмент із наявних». «І цей найсильніший наявний інструмент – це європейська перспектива», – наголосив він, виступаючи в Європейському парламенті у Страсбурзі.

За його словами, після останніх подій в Україні стало надзвичайно чітко зрозуміло: ставкою нині є не просто дотримання основних прав людини, а й саме майбутнє України.

Як заявив єврокомісар, для України в нинішній час особливо важливі переговори щодо Конституції, і Євросоюз готовий підтримати цей процес своїм досвідом і порадами.

Крім того, сказав Фюле, Європейський союз буде готовий надати Україні допомогу разом із Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними партнерами в разі позитивного сценарію переговорів про політичний вихід із кризи й на основі «справжньої відданості (України) політичним і економічним реформам».

Обидві сторони політичної кризи в Україні мають докласти серйозних зусиль, щоб домовитися про вихід із кризи, а новий уряд повинен мати достатню довіру обох сторін, наголосив він.

Фюле звернув увагу, що українська опозиція має дистанціюватися від радикальних елементів, таких, як ті, хто захоплював будівлі міністерств.

Водночас він розкритикував і владу, яка, за його словами, надто мало зробила для захисту свободи слова, зібрань і засобів інформації, а викрадення й тортури далі лишаються безкарними.

Єврокомісар також повідомив, що сам прибуде до України наступного тижня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG