Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисник, який судиться з Януковичем, заявляє про тиск


У дніпродзержинського правозахисника Віталія Купрія намагаються через суд відібрати майно та право на підприємницьку діяльність. Про це Радіо Свобода повідомив сам Віталій Купрій.

За його даними, на порушення українського законодавства господарський суд поновив розгляд справи проти нього – попри те, що справа ще слухається в адміністративному суді.

Як пояснив Купрій, з літа 2012 року в Господарському суді Дніпропетровської області розглядається справа за позовом комунального підприємства «Міська інформаційна служба» до нього як до фізичної особи – підприємця з вимогою сплатити 24 тисяч гривень та демонтувати 15 рекламних щитів, які належали йому на праві приватної власності.

«На цих щитах я постійно розміщував інформацію з критикою влади та рекламував опозиційні партії. Напередодні виборів до Верховної Ради до мене зателефонували з приймальні тоді ще голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула з вимогою не розміщувати на моїх щитах плакат бабці з котом і підписом «Взнала, що онук проголосував за регіони, переписала хату на кота». Я відмовився, на що влада миттєво прореагувала: в ніч з 14 на 15 серпня всі мої рекламні конструкції були зрізані та вивезені в невідомому напрямку. Злочинці досі не знайдені, а господарська судова справа проти мене так і залишилась. Таким чином, я вважаю, що влада намагається помститись мені за активну громадянську позицію», – заявив Купрій.

Торік у грудні Віталій Купрій звернувся до Вищого адміністративного суду з вимогою визнати протиправною бездіяльність президента Віктора Януковича, який не звільнив з посади міністра внутрішніх справ через розгін Євромайдану і не забезпечив конституційне право громадян на мирні зібрання. А в січні правозахисник надіслав до Європейського суду з прав людини скаргу через те, що український суд відмовився розпочати судовий процес над президентом.
XS
SM
MD
LG