Доступність посилання

ТОП новини

Нова Конституція буде ближче до вересня – регіонал Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що представники його фракції братимуть участь у напрацюванні змін до Конституції, а новий варіант Основного закону може бути ухвалений не раніше вересня.

«Представники нашої фракції братимуть участь у напрацюванні цього документа, й той варіант, який буде погоджено, ми за нього, безумовно, голосуватимемо», – сказав Єфремов.

Відповідаючи на запитання, чи зберуться народні депутати на позачергове засідання Верховної Ради наступного тижня, Єфремов сказав: «Якщо буде готовий проект, який розглядати (можна – ред.), значить, позачергова сесія збереться, якщо не буде – то позачергової сесії не буде».

За словами Єфремова, кожна фракція має свої пропозиції для робочої групи, яка готуватиме документ щодо змін до Конституції. Як заявив депутат, напрацьовані фракціями матеріали треба буде звести в один документ, і для узагальнення документів хотіли створити спеціальну комісію. Єфремов висловив подив у зв’язку з тим, що опозиційні фракції відмовилися делегувати своїх представників до комісії.

«Представники опозиції не захотіли входити до цієї комісії. Я їм ставлю запитання: а хто тоді повинен працювати з цим документом? На кому, зрештою, лежить відповідальність за подання цього документа? Відповіді на це запитання я не отримав», – сказав Єфремов.

Депутат наголосив, що раніше ніж у вересні законна процедура зміни Конституції неможлива. «Було б непогано, якби ми впродовж короткого часу виписали цей документ, подали його, щоб точку зору висловила громадськість і громадські організації, щоб ми проголосували його 226 голосами на цій сесії і направили до Конституційного суду, паралельно щоб цей документ направили до Венеціанської комісії. Тоді в нас відкривається шлях у вересні поточного року, щоб держава мала нову Конституцію», – додав він.

Водночас лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що законопроект опозиції про внесення змін до Конституції України передали до всіх фракцій парламенту і у вівторок опозиція готова за нього голосувати.
XS
SM
MD
LG