Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські депутати-регіонали заявили, що не несуть політичної відповідальності за події в державі


Депутати фракції Партії регіонів в Івано-Франківській обласній раді «глибоко стурбовані перебігом суспільно-політичної ситуації в Україні», засуджують будь-які прояви насильства та обурені фактами знущань над учасниками Євромайдану і побиттям журналістів. Заяву про це поширила прес-служба обласної організації партії за підписом голови фракції Ігоря Луканя, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Водночас у заяві сказано, що «жоден із членів фракції не може нести персональної відповідальності за події, що відбуваються в державі», і що «вихід з лав партії не змінить ситуацію і не вирішить глобальних питань, які постали перед українським народом».

Поява такої заяви пов’язана з подіями 3 лютого, коли під час сесії обласної ради від членів Партії регіонів вимагали скласти партійні квитки або залишити сесійну залу, а потім кількох депутатів-регіоналів люди в масках вивели з зали.

Прикарпатські регіонали вважають, що таке ставлення до них «виходить не тільки за рамки чинного законодавства, а й за межі етики та здорового глузду».

Натомість у соціальних мережах від імені «Правого сектору», представники якого і були людьми у масках, було написано, що «це адекватна реакція громадськості на антиукраїнську діяльність». При цьому автори цих заяв пишуть, що фізичну силу не застосовували.

Зреагували на цей факт і правоохоронці. Як мовиться в повідомленні сектора зв’язків із громадськістю УМВС в області, «правоохоронці занепокоєні нещодавніми подіями в стінах Івано-Франківської обласної державної адміністрації, коли під час позачергової сесії до зали засідань ввійшли невідомі люди у масках та примушували депутатів покинути сесійну залу». «Такі дії містять в собі ознаки кримінального правопорушення, яке виражається в перешкоджанні роботі народних обранців», – мовиться у повідомленні СЗГ УМВС.

В Івано-Франківській обласній раді фракція Партії регіонів нараховувала 11 депутатів, нещодавно один депутат вийшов із фракції.
XS
SM
MD
LG