Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному суд скасував рішення міськради про визнання Народної ради


Рівненський окружний адміністративний суд задовольнив вимоги прокурора і скасував рішення Рівненської міської ради «Про визнання Народної ради як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України».

Дане рішення міські депутати ухвалили 31 січня більшістю голосів, зокрема його підтримав міський голова Рівного Володимир Хомко. Того ж дня депутати створили міжфракційне об’єднання «Народна рада», до якого увійшли 35 осіб.

У прокуратурі заявили, що вищезгадане рішення ухвалене з порушенням чинного законодавства і Конституції України. Прокурор Тетяна Кравецька-Люліч стверджує, що була порушена процедура затвердження проекту рішення.

У рішенні Рівненської міськради також містилося звернення до міжнародних інстанцій з проханням допомогти українцям зберегти демократичний устрій, а також заява про те, що на території Рівного не можуть проводитися заходи за участю особового складу Збройних Сил України, МВС та інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї і військової техніки, якщо такі заходи спрямовані на обмеження прав громадян щодо проведення мирних зібрань.

Депутати пояснюють, що винесене рішення є політичним, не має на меті змінити державний устрій і лише висловлює інтереси територіальної громади. Міжфракційне об’єднання «Народна рада Рівного» існуватиме і надалі, кажуть вони.
XS
SM
MD
LG