Доступність посилання

ТОП новини

«Треба зупинити репресивну машину, що діє в Україні» – голова МЗС Чехії


«Потрібно зупинити репресивну машину, яка діє в Україні», – заявив міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек на спеціальному брифінгу, присвяченому ситуації в Україні.

«Не можна погодитись з катуванням, побиттями людей і знущанням над ними», – каже Заоралек.

«Якщо я десь бачу, що когось переслідують і забирають у нього право висловлювати свою незгоду, тоді ми повинні цю людину захистити», – додав Любомір Заоралек.

Коментуючи ситуацію, яка склалась в Україні, чільний чеський політик звернувся до історії. «У минулому, упродовж останнього століття такі криваві події починались подібним шляхом, ми їх не зрозуміли, не виступили проти них, а вони розгорнулись таким способом, що з ними не змогли нічого вдіяти. Ось чому я вважаю важливим сказати, що це неприпустимо», – сказав голова МЗС Чехії.

Любомір Заоралек також заявив, що Міністерство закордонних справ Чехії готується надати гуманітарну допомогу пораненим на мирних демонстраціях людям, які вже понад два місяці домагаються відставки президента Віктора Януковича. Мова про суму в 4 мільйони чеських корун, або майже 200 тисяч доларів. Він також пообіцяв, що на допомогу постраждалим будуть використані відповідні кошти з Вишеградського фонду.
XS
SM
MD
LG