Доступність посилання

ТОП новини

У Києві ліві створили «Антифашистський народний фронт»


Київ – З ініціативи комуністів і активістів лівих партій і громадських організацій, у Києві створено «Антифашистський народний фронт». Його завдання – протистояти «спробам фашизації» України, забезпечити в столиці України громадський порядок тощо, кажуть організатори. У заяві Фронту сказано: «Більш як два місяці в країні відбувається антиконституційний фашистський заколот. Майдан, що почався як мирні збори, дуже швидко перетворився на силове протистояння. Екстремістські сили узяли гору на Майдані». Про плани і методи здійснення завдань організації Радіо Свобода розповів голова координаційної ради «Антифашистського народного фронту», комуніст Амар Аль-Анні.

– До «Антифашистського народного фронту» міста-героя Києва увійшли ті небайдужі громадські організації, які воліють бачити Київ очищеним від фашистського гніту, під яким зараз перебуває столиця України. Об’єдналися ці організації для того, щоб, перш за все, проводити роз’яснювальну, інформаційну роботу серед населення Києва. По-друге, ми плануємо проводити масові акції, які будуть спрямовані проти спроб реабілітації нацизму, фашизму, проявів ксенофобії у нашому суспільстві, які ми нині можемо бачити від прибічників так званого Майдану.

– Яким чином Ви плануєте зупиняти такі спроби?

– Для здійснення цієї цілі ми плануємо створити у різних районах Києва народні дружини, в які б входили представники різних громадських організацій, і які б контролювали порядок, щоб у київських районах не було проявів фашизму.

– Чи я правильно зрозуміла, що дружинники патрулюватимуть вулиці Києва разом із міліцейськими патрулями для збереження спокою і, наприклад, для недопущення підпалів машин?

Міліція не справляється з проявами вандалізму, фашизму. Ми правоохоронцям будемо якомога більше допомагати
– Так. Адже зараз ми бачимо, що вона (міліція) взагалі не справляється з цими проявами вандалізму, фашизму. Ви ж самі бачите, в якому стані у нас Київ опинився! Тому ми правоохоронцям будемо якомога більше допомагати. І зробимо усе, щоб наше місто виглядало краще.

– Які організації увійшли до «Антифашистського народного фронту» Києва, окрім політичної сили – Комуністичної партії, яка виступила одним із засновників?

– До «Антифашистського фронту» увійшли такі організації, як «Жінки-трудівниці», «Союз радянських офіцерів», «Інтелігенція за соціалізм», рух «Суть времени», «Робітничий союз міста-героя Києва». Тобто, це ті організації, яким небайдуже майбутнє Києва, які виступають проти екстремізму і фашизму, які ми бачимо у столиці, на Майдані.

– Чи Ви плануєте проводити якусь роз’яснювальну роботу з учасниками Майдану?

– Так, з ними обов’язково треба вести інформаційну і роз’яснювальну роботу! Адже велика кількість людей звідти у перші дні приходила на Майдан з вимогою змін. Але ці вимоги в результаті звелись лише до того, щоб змінити Кабінет міністрів, тобто одного зняти – іншого поставити. Ми взагалі виступаємо і вимагаємо змін у царині соціальної справедливості. Перш за все – це ліквідувати інститут президентства, який за 20 років нам нічого не дав. Це кардинальні зміни у Конституції, які б дійсно перетворили нашу державу на парламентську республіку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG