Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пообіцяв генсекретарям ООН і Ради Європи не допустити загострення в Україні


Віктор Янукович і Пан Ґі Мун на зустрічі в Сочі
Віктор Янукович і Пан Ґі Мун на зустрічі в Сочі
Президент Віктор Янукович обіцяє докласти всіх зусиль, щоб не допустити ескалації конфлікту в Україні. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив під час зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном.

«Протягом останнього часу нам вдалося зробити важливі кроки у процесі мирного врегулювання політичної ситуації в Україні», – наголосив Віктор Янукович.

Глава держави подякував генсекретареві ООН за увагу, яку він приділяє Україні.

За його словами, Київ уважно ставиться до ініціатив, висловлених ООН щодо врегулювання політичної ситуації в Україні.

«Я вдячний за Вашу збалансовану й виважену позицію та поділяю заклики щодо необхідності виявлення сторонами стриманості з метою уникнення подальшої напруженості й насилля та проведення конструктивного діалогу», – сказав Янукович.

Крім того, прес-служба президента повідомляє, що в Сочі він зустрівся і з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Яґландом.

«Ми цінуємо те, що у грудні минулого року Ви відреагували на ці події і відвідали Україну, щоб сприяти розв’язанню конфліктної ситуації», – сказав Янукович.

«Ми також високо оцінюємо Ваші заяви щодо ситуації в Україні як збалансовані й виважені, що безперечно сприяє пошуку шляхів мирного розв’язання внутрішньополітичної кризи», – зазначив президент.

Янукович заявив, що влада «налаштована на продовження конструктивних переговорів з опозицією для пошуку шляхів виходу з політичної кризи в межах правового поля».

Крім того, в Сочі Янукович мав зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним. Але повідомлень про цю зустріч на сайті глави держави наразі не було.
XS
SM
MD
LG