Доступність посилання

ТОП новини

США запевнили, що далі співпрацюють із ЄС задля врегулювання в Україні


Речниця Державного департаменту США Джен Сакі заявила сьогодні з приводу різких слів на адресу Європейського союзу помічника держсекретаря Вікторії Нуланд, що, якби та була зараз у Вашингтоні, вона сама б підтвердила, що вибачилася за них, бо ці слова з приватної розмови «не відображають її справжнього ставлення до наших відносин із ЄС».

При цьому речниця наголосила, що вже після тих слів перебуває в тісних контактах із посадовцями в ЄС, і не через ті слова, а задля «роботи, яку ми робимо спільно, щодо України».

Речниця також додала, що США розвивають свої відносини з Євросоюзом і зосереджені на співпраці з ЄС щодо України.

Вона також знову нагадала, що про запис підслуханої телефонної розмови Нуланд першими повідомили у твітері саме урядовці з Росії, «а далі самі думайте».

Сама Вікторія Нуланд сьогодні перебувала з візитом в Україні, де зустрічалася з представниками влади і опозиції. У Києві вона не стала коментувати згаданої своєї приватної розмови, але звернула увагу, що то була «чудова шпигунська робота» з огляду на те, як чітко звучить підслуханий запис.

Днями в інтернеті оприлюднили запис із субтитрованим у відеоряді російським перекладом підслуханої телефонної розмови людей, голоси яких схожі на помічника держсекретаря з європейських і євразійських питань Вікторії Нуланд і посла США в Україні Джеффа Паййєтта. У ній, серед іншого, висловлюється розчарування зусиллями Євросоюзу на допомогу Україні вирішити кризу – голос Нуланд вживає на адресу ЄС лайливе слово. Цей запис активно рекламували в соціальних мережах, зокрема, чільні урядовці й посадовці в Росії.
XS
SM
MD
LG