Доступність посилання

ТОП новини

Російському правозахиснику Юрову заборонили в’їзд до України − «Євромайдан SOS»


Сьогодні вранці, 9 лютого, в Україну не впустили російського правозахисника, члена Ради з прав людини при президенті Росії, експерта Ради Європи Андрія Юрова. Про це йдеться у повідомленні спільноти «Євромайдан SOS».

За повідомленням, він прилетів рейсом з Москви до терміналу Д аеропорту Бориспіль, де йому повідомили про те, що він є нев’їзним. Без пояснень причин у Юрова відібрали документи та посадили на зворотній літак до Москви.

СБУ підтвердило факт недопущення правозахисника на територію України, сказано в повідомленні спільноти. Однак на сайті СБУ такого повідомлення Радіо Свобода знайти не вдалося.

Юров мав відвідати східні регіони Україну на запрошення ініціативи «Євромайдан SOS» для здійснення моніторингу дотримання прав людини.

Раніше, 2010 року, Юрова визнали нев’їзним до Білорусі. Тоді він став ініціатором Комітету міжнародного контролю прав людини у цій країні, що був організований для допомоги постраждалим та затриманим учасникам масових протестів після президентських виборів 2010 року.
XS
SM
MD
LG