Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові зіграли на піаніно для чиновників, щоб ті не боялися активістів


У Харкові зіграли на піаніно для чиновників, щоб ті не боялися активістів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Активісти харківського Євромайдану привезли в неділю до будівлі облдержадміністрації на площі Свободи піаніно й грали класичні музичні твори та українські пісні.

На акції «Інструмент свободи» зібралося понад півсотні активістів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Люди тримали в руках прапори України. Всі охочі могли по черзі зіграти на інструменті.

«Ми вирішили пограти перед вікнами облдержадміністрації, бо вони постійно бояться, що їх будуть штурмувати, що їх винесуть на вилах. Але харківський протест дуже культурний, тому ми пограємо музику і їм, і собі», – розповіла одна з організаторів заходу Іванна Скиба-Якуба.

За її словами, харківський Євромайдан має дві особливості: по-перше, акції проходять мирно, по-друге, протести використовують культурний потенціал міста.

«Хочемо донести те, що ми ще живі, що ми так просто не здамося, і що на Сході відбуваються хороші добрі речі, що Харків – це не Мордор, це не страшне місто. Тут є ми, які хочемо свободи та волі. Заодно заспіваємо пісень», – сказала Скиба-Якуба.

Організатор каже, що акція одночасно проходила у 11 містах країни, зокрема, в Луганську, Донецьку та Запоріжжі.

Піаніно євромайданівці орендували в людей, що займаються продажем уживаних музичних інструментів. На організацію заходу витратили близько 700 гривень, додала організатор.
XS
SM
MD
LG