Доступність посилання

ТОП новини

У Раді з прав людини президента Росії засудили видворення з України російського правозахисника


Андрій Юров під час перебування в Києві 3 грудня 2013 року
Андрій Юров під час перебування в Києві 3 грудня 2013 року
Рада з прав людини при президентові Росії в понеділок направить офіційний запит до Міністерства закордонних справ Росії у зв’язку з відмовою влади України впустити на ї територію члена цієї ради, правозахисника Андрія Юрова, заявив у неділю голова ради Михайло Федотов.

Таке ставлення до російських правозахисників неприйнятне з боку будь-якої країни, а з боку братньої України просто вражає, заявив він, як інформує російське агентство «Інтерфакс».

У неділю вранці російського правозахисника, члена Ради з прав людини при президентові Росії, експерта Ради Європи Андрія Юрова не впустили в Україну – на летовищі Бориспіль йому повідомили, що він є нев’їзним, без пояснень причин, відібрали документи і посадили на зворотній літак до Москви, повідомила спільнота «Євромайдан SOS».

Юров мав відвідати східні регіони України на запрошення ініціативи «Євромайдан SOS», щоб здійснити моніторинг дотримання прав людини, а також узяти участь у міжнародній конференції в Києві та зустрітися з уповноваженим із прав людини Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG