Доступність посилання

ТОП новини

Булатов перед викраденням купив «дорогий ноутбук» із пожертв на Автомайдан – МВС


Дмитро Булатов
Дмитро Булатов
Напередодні викрадення лідер Автомайдану Дмитро Булатов придбав ноутбук за 28 тисяч гривень і розрахувався платіжною карткою, на яку надходили пожертви для Євромайдану, заявляють в МВС.

«Розслідування триває, незважаючи на те, що ні від нього, ні від його оточення і родичів інформація не надходить, але слідство встановлює всі подробиці. Так, напередодні свого зникнення 21 січня громадянин Булатов придбав у магазині комп’ютерної техніки дорогий ноутбук Apple, за 28 тисяч гривень. За даними, він розрахувався кредитною карткою, на яку надходили пожертви на підтримку Автомайдану», – заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

Через два дні після зникнення Булатова, 24 січня, за словами Татарова, «пройшов розрахунок цією ж карткою в інтернет-магазині за завантаження музики».

«Зараз з’ясовуємо, де цей пристрій і звідки на нього завантажувалася музика», – каже Татаров.

Він нагадав, що щодо Булатова відкрили два кримінальні провадження, в одному з яких він є потерпілим, а в іншому – підозрюваним.

Також заступник начальника слідчого управління наголосив, що будь-який запобіжний захід Булатову не обирався.

За словами Татарова, відповідно, після свого можливого повернення Булатов може бути притягнутий до відповідальності. Водночас, за його словами, на Булатова, як і на багатьох інших, поширюється «закон про амністію», якщо будуть виконані всі умови звільнення адмінбудівель і вулиць до 17 лютого.

Булатов, про якого понад тиждень не було ніяких звісток, знайшовся понівеченим 30 січня. Медичну допомогу йому надавали у приватній лікарні в Києві. Згодом його перевезли на лікування до Вільнюса. Водночас Булатов є підозрюваним в організації масових заворушень.
XS
SM
MD
LG