Доступність посилання

ТОП новини

Колесніченко каже, що СБУ працює проти Януковича


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко
Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко звинувачує Службу безпеки України у роботі «проти чинного президента». Про це йдеться у заяві депутата, оприлюдненій організацією «Російськомовна Україна».

Колесніченко розкритикував СБУ за порушення кримінальної справи про сепаратизм щодо кримських депутатів у зв’язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України.

«Вважаю, що ці дії СБУ виходять за всі припустимі рамки закону і елементарної логіки», – заявив депутат, висловивши обурення тим, що СБУ ігнорує «масові захоплення адміністративних будівель у західних регіонах України». «Без уваги СБУ залишаються і численні напади на співробітників міліції, заклики до повалення влади! Ось де реальний сепаратизм!!! Де ж тут реакція доблесної Служби?!», – заявляє депутат.

«Без суду і слідства закрили справу за заклики до повалення влади. Більше того! Ухвалене рішення про припинення кримінальної справи за фактом захоплення влади щодо безладів на Грушевського. Обраних народом депутатів Партії регіонів виганяють із засідань місцевих рад, переслідують і захоплюють у заручники їхніх родини, громлять і знищують майно», – додав Колесніченко.

За його словами, неприпустимо, що СБУ нічого не робила протягом останніх років, незважаючи на заяви міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка про те, що «бойовики, які зараз штурмують і захоплюють все», готувалися два роки.

Колесніченко заявив, що звернувся до голови Служби безпеки України з вимогою переглянути рішення про порушення кримінальної справи стосовно кримських депутатів. Він також вимагає встановити винних співробітників Служби безпеки, звільнити їх і притягти до кримінальної відповідальності.

8 лютого СБУ відкрила кримінальне провадження щодо підготовки до здійснення посягання на територіальну цілісність України за заявою народного депутата від «Батьківщини» Івана Стойка.

Підставою для такого звернення стали оприлюднені у ЗМІ заяви кримських депутатів від Партії регіонів про необхідність ухвалення Верховною Радою Криму звернення до президента і парламенту Росії з проханням захистити статус автономії і права населення Криму.
XS
SM
MD
LG