Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар Фюле зустрівся з лідерами опозиції в Києві


Комісар Євросоюзу з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле
Комісар Євросоюзу з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле
Комісар Євросоюзу з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле зустрівся з лідерами української опозиції в Києві. Фюле прибув до української столиці у вівторок із новими пропозиціями про допомогу в розв’язанні політичної кризи.

У понеділок міністри закордонних справ ЄС обговорили, чи слід запровадити санкції щодо української влади, якщо вона продовжить використовувати насильство щодо демонстрантів. Міністри також вирішили, що ЄС може запропонувати Україні ще тісніші зв'язки в майбутньому.

«Зусиллям з укладення угоди про асоціацію ще не кінець. Зараз можуть бути різні інтерпретації, що є кінцевою метою відносин з Україною, і всі держави-члени ЄС можуть мати різні тлумачення. Але всі погодилися, що це не кінець, що ми хочемо зміцнити і поглибити відносини», – наголосила після завершення консультацій у Брюсселі верховний представник ЄС з закордонних справ Катрін Аштон.

Тим часом, один із лідерів опозиції Віталій Кличко відхилив пропозицію Януковича про дебати найближчим часом. Кличко сказав про готовність до діалогу в разі призначення дострокових виборів, що є однією з ключових вимог опозиції. Наступні планові президентські вибори мають відбутися 2015 року.

Майже три місяці в Україні тривають акції протесту. Вони розпочалися після того, як президент Віктор Янукович у листопаді минулого року відмовився підписати угоду про асоціацію з ЄС задля тісніших зв’язків із Росією.
XS
SM
MD
LG