Доступність посилання

ТОП новини

Застрелений у Кременчуці суддя причетний до процесів над учасниками протестів – МВС


Суддя Олександр Лободенко, який помер сьогодні вночі внаслідок вогнепальних поранень, нещодавно обирав запобіжний захід декільком учасникам акцій протесту. Про це повідомляє офіційний сайт МВС України.

«Напад стався увечері неподалік дому, в якому проживав потерпілий. Двоє злочинців зробили декілька пострілів у спину судді. На місці вилучені залишки набоїв до гладкоствольної зброї», – інформує Управління зв’язків із громадськістю МВС України.

«Загиблий суддя нещодавно обирав запобіжний захід декільком учасникам протестних акцій. Вони брали участь у захопленні будівлі міської ради, що відбувалося в січні цього року», – інформують силовики.

Кримінальне провадження порушене за статтею 379 Кримінального кодексу України – посягання на життя судді, пов’язане зі здійсненням правосуддя. На місці злочину перебуває група із працівників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ на чолі із заступником генпрокурора Григорієм Середою та начальником Департаменту карного розшуку Василем Паскалом.
XS
SM
MD
LG