Доступність посилання

ТОП новини

Націоналістичні партії Балтії і Білорусі створили комітет допомоги Україні – координатор


Націоналістичні партії країн Балтії і Білорусі ініціювали створення Міжнародного комітету допомоги Україні, повідомив сьогодні Радіо Свобода його координатор Сергій Висоцький. За його словами, завданням комітету є надання європейській спільноті правдивої інформації про ситуацію в Україні.

«ЄС та деякі західні партії мають спотворене уявлення про те, що насправді відбувається в Україні. Фактично в Україні нині вирішується доля Європи, її демократичних цінностей. Комітет звернувся до споріднених партій Європи з інформацією про українську ситуацію і з пропозицією вплинути на владу у Києві, щоб вона не застосовувала сили і репресій проти власного народу. Це зараз наше головне завдання», – наголосив він.

Як сказав Сергій Висоцький, члени комітету сприяють вивезенню на лікування до країн Балтії потерпілих активістів Майдану.

Серед партій-засновників комітету – Консервативна народна партія Естонії, Національний альянс із Латвії, литовський рух «Саюдіс», партія «Литовський націоналістичний союз» і Білоруська партія свободи, яку очолює Висоцький.
XS
SM
MD
LG