Доступність посилання

ТОП новини

Сирійська опозиція подала свій план політичного врегулювання


Цивільні мешканці повстанських районів Хомса чекають на евакуацію, 12 лютого 2014 року
Цивільні мешканці повстанських районів Хомса чекають на евакуацію, 12 лютого 2014 року
Сирійська опозиція подала сьогодні на переговорах у швейцарській Женеві свій план політичного врегулювання трирічного конфлікту в Сирії. Цей план вручили посередникові, спеціальному представникові ООН і Ліги арабських держав у Сирії Лахдарові Брагімі і передали для сирійської урядової делегації.

План не призначений для оприлюднення, але агентство «Ройтерз» пише, що має його примірник і що в ньому йдеться про створення тимчасового перехідного владного органу, який би працював на час запровадження в Сирії повного перемир’я під наглядом ООН.

У Сирії державні засоби інформації повторюють позицію офіційного Дамаска, який наполягає, що, перш ніж обговорювати будь-які інші питання, переговори мають зосередитися на шляхах припинення «тероризму» – так влада країни називає діяльність усіх опозиційних сил, включно з мирними.

Сьогодні ж сирійські активісти повідомили з посиланням на джерела в Сирії про повітряні удари сирійської урядової авіації по одному з містечок у цій країні маже на кордоні з Ліваном, де тривають запеклі бої між силами повстанців і урядовими військами, разом із якими діють бійці ліванського воєнізованого ісламістського руху «Хезболла».

Також сьогодні сирійська організація Червоного півмісяця поновила перервану вчора евакуацію цивільних мешканців із частин міста Хомс у центрі країни, які вже півтора року перебувають під контролем повстанців в облозі урядових сил. За перші чотири дні евакуації звідти вивезли близько 1 тисячі 150 людей із близько 3 тисяч, які потребують порятунку.
XS
SM
MD
LG