Доступність посилання

ТОП новини

Міліція: дані про зниклих із Євромайдану не відповідають дійсності


Інформацію про зниклих безвісти активістів на Євромайдані з січня 2014 року не відповідає дійсності, кажуть у МВС.

Як повідомляє прес-служба київської міліції, станом на 12 лютого в опублікованих на сайті «Євромайдан SOS» списках повідомляється про 66 зниклих безвісти громадян.

«Автори списку включають до нього неперевірені відомості, отримані з телефонних повідомлень громадян, які втратили зв’язок з родичами та безпідставно вважають, що вони можуть бути на Майдані. У більшості випадків відомості про зниклих осіб обмежуються зазначенням лише імені та прізвища, а одна, нібито зникла особа, вказана, як «невідома жінка», – йдеться в повідомленні.

За даними міліції, на сьогодні до правоохоронців надійшли заяви про зникнення трьох осіб, які значаться в списках. Проте заявники не пов’язували зникнення своїх близьких і родичів із Євромайданом, йдеться в повідомленні.

Незважаючи на це, підрозділи столичної міліції перевіряють усі викладені в мережі інтернет факти про безвісти зниклих осіб, більшість із яких (43 людей) знайшли рідні, наголошують у міліції.

У МВС також кажуть, що з’ясували: «частину осіб, зазначених у списках, насправді розшукують правоохоронні органи за вчинення того чи іншого правопорушення. Деякі наразі перебувають під вартою за скоєння злочину».

За даними групи «Євромайдан SOS», станом на 12 лютого розшукують 23 зниклих активістів акцій протесту. Згідно з даними об’єднання, деякі зниклі активісти, які брали участь у мітингах Євромайдану, розшукуються від кінця 2013 року. Переважно у списку кияни.

На початку лютого активісти «Євромайдан SOS» повідомили, що з 16 січня до 5 лютого невідоме місце перебування або інші відомості стосовно 36 громадян.
XS
SM
MD
LG