Доступність посилання

ТОП новини

Близько 2 тисяч презервативів роздали у центрі Києва


«Презерватив – це найкращий захист»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

«Презерватив – це найкращий захист»

Близько 2 тисяч презервативів роздали киянам активісти фонду «АНТИСНІД-США» в Україні у Міжнародний день презерватива, який відзначається 13 лютого. Його святкують напередодні дня усіх закоханих, щоб звернути увагу на небезпеку зараженням ВІЛ під час незахищеного сексу.

У рамках свята студенти столичних вишів взяли участь в квесті, відповідаючи на запитання, пов’язані з методами захисту людини від вірусу імунодефіциту.

«Я беру участь у цьому заході, бо вважаю, що проблема дуже актуальна для України, адже у нас побутують дві епідемії: СНІДу і гепатиту. Кількість жертв перевищує сотні тисяч. Я думаю, що державна політика повинна бути більш лояльна до виробника, створювати такі умови, щоб молода людина при виборі, купити собі каву чи презерватив, могла дозволити собі купити презерватив», – вважає учасник акції, голова однієї з пацієнтських організацій Дмитро Шерембей.

Починаючи з 2007 року, Міжнародний день презерватива традиційно проходить 13 лютого у 28 країнах світу.

Згідно з офіційною статистикою, в 2013 році в Україні було зареєстровано понад 18 тисяч нових випадків захворювання на СНІД, 3,5 тисячі з яких – діти до 14 років.
XS
SM
MD
LG