Доступність посилання

ТОП новини

Підстав для перегляду макропоказників через девальвацію гривні немає – урядовець


Підстав для перегляду макроекономічних показників через перехід до політики гнучкого курсу гривні немає. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

«Питання офіційного перегляду макропоказників, який робив би Кабінет міністрів, не стоїть. Поки що говорити про це не можна, тому що ми прожили лише місяць, і в економіці нічого такого не відбулося, що змусило б нас ухвалити такі рішення», – сказав урядовець.

За словами Анатолія Максюти, рішення про перехід на гнучкий курс сприятиме досягненню вже ухвалених макропоказників, закладених у держбюджеті на 2014 рік.

Рівень зростання ВВП у цьогорічному бюджеті закладений на рівні 3%. Водночас МВФ прогнозує, що це зростання становитиме не більше як 1%. Рівень інфляції, закладений у держбюджеті-2014, становить трохи більше як 8%.

Минулої п’ятниці вперше за майже два роки Нацбанк змінив офіційний курс гривні. Сьогодні він встановлений на рівні 8 гривень 55 копійок за долар. Упродовж останнього місяця в українських обмінниках гривня подешевшала відносно долара приблизно на 60 копійок.
XS
SM
MD
LG