Доступність посилання

ТОП новини

Футбольні «ультрас» оголосили перемир’я


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Фанати цілої низки українських футбольних клубів заявили, що укладають перемир’я на невизначений термін через нинішню «дуже непросту ситуацію», що склалася в українському суспільстві.

«Продовжувати будь-які протистояння між собою – це злочин, який зіграє проти нас же самих і в підсумку тільки погіршить сьогоднішню ситуацію в суспільстві», – мовиться в заяві на сайті «Український ультрас-портал», про яку повідомили сьогодні засоби інформації.

Автори заяви звертають увагу, що в деяких фанатських рухів вже почалися проблеми у своїх містах із органами правопорядку та місцевою владою «виключно тому, що представники цих рухів публічно висловили свою мирну, громадянську позицію, на яку вони мають повне право».

Перемир’я передбачає повну заборону на будь-яку ворожнечу між членами рухів фанатів різних клубів, як і на будь-яку образливу поведінку на адресу одне одного. Крім того, фанати домовилися суворо контролювати і звичайних, не організованих уболівальників, щоб виключити будь-які конфліктні ситуації й між ними.

Рішення про перемир’я повністю підтримали лідери фанатських рухів низки футбольних клубів, перелічених у заяві:

Прем’єр-ліга: «Волинь» (Луцьк), «Ворскла» (Полтава), «Динамо» (Київ), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Закарпаття» (Ужгород), «Зоря» (Луганськ), «Карпати» (Львів), «Металіст» (Харків) (Південна і Північна трибуни), «Металург» (Донецьк), «Металург» (Запоріжжя), «Металург» (Маріуполь), ФК «Севастополь», «Таврія» (Сімферополь) («Сектор 5» і «Сектор 9»), «Чорноморець» (Одеса), «Шахтар» (Донецьк).

Перша і Друга ліги: «Авангард» (Краматорськ), «Буковина» (Чернівці), «Геліос» (Харків), «Десна» (Чернігів) («Хлопці північної столиці» і «Ультрас Десна»), «Дніпро» (Черкаси), «Енергія» (Нова Каховка), «Зірка» (Кіровоград) («червоно-жовті» і «жовто-зелені»), «Кристал» (Херсон), ФК «Миколаїв», «Нива» (Тернопіль), ФК «Олександрія», «Оболонь» (Київ), «Поділля» (Хмельницький), «Скала» (Стрий), «Сталь» (Алчевськ), «Сталь» (Дніпродзержинськ», ФК «Суми», «Титан» (Армянськ).

Фанатські рухи аматорських ліг і без клубів: «Арсенал» (Харків), ФК «Бровари», «Кривбас» (Кривий Ріг), «Нива» (Вінниця), «Полісся» (Житомир), ЦСКА (Київ).

Автори заяви просять ті рухи, з якими вони не встигли або не змогли зв’язатися, підтримати їхню ініціативу і підтвердити готовність дотримуватися перемир’я.

«Вважаємо, що зараз відносини між нами повинні будуватися за принципом того, що ми всі в першу чергу – українці. Тобто на першому місці повинні бути взаєморозуміння, довіра та взаємодопомога. Закликаємо всіх українських уболівальників, які не перебувають ні в яких фанатських рухах (йдеться не лише про футбол), приєднатися до цього перемир’я і без агресії ставитися один до одного, незважаючи на те, які б протистояння не були між нашими командами на спортивних полях і майданчиках», – мовиться в заяві.
XS
SM
MD
LG