Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові активісти закликали студентів самоорганізовуватися


Харків: студентів закликали самоорганізовуватися
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00
Представники профспілкової ініціативи «Автономна спілка трудящих» та студентське крило харківського Євромайдану закликали молодь, яка навчається в університетах, самоорганізовуватися для відстоювання власних прав.

Близько 20 активістів зібралися біля центрального входу до Національного університету імені Каразіна, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. У руках люди тримали стяг із написами «Знання – не товар» та «Критична освіта – вільне суспільство».

«Ми інформуємо студентів про їхні права, про те, що вони можуть впливати на систему освіти. Права студентів наразі обмежують, наприклад, тим, що обмежують доступ у гуртожитки. Також не до кінця реалізована Болонська система. Тобто зараз студентові говорять, які предмети вчити, замість того, щоб він сам обирав їх», – сказав організатор акції Ян Герасимов.

На його думку, студенти мають самостійно боротися за свої права, об’єднуючись у незалежні профспілки.

«Я є прихильником того, щоб колективи студентів та викладачів об’єднувалися і створювали сильніші структури, засновані на горизонтальному прийнятті рішень. Таким чином можна поступово витісняли адміністративний апарат вишу до повної автономії університету, тобто щоб вишем керувало не міністерство, а об’єднання студентів та викладачів», – додав Герасимов.

Активіст висловив думку, що запровадження будь-якої реформи освіти або зміна влади в країні ніяк не вплине на ситуацію.
XS
SM
MD
LG