Доступність посилання

ТОП новини

Хакамада: федералізація може стати компромісом для України


Федералізація може стати для України компромісом. Таку позицію в інтерв’ю Радіо Свобода висловила російський політик і громадська діячка Ірина Хакамада.

«Я не вважаю, що заклики до федералізації є чимось радикальним. Це, навпаки, – компроміс. Це компромісна, дуже професійна політична пропозиція. Якщо в Україні є Схід і є Захід і вони дуже відрізняються за своїми історичним корінням, походженням і умовам життя, то намагатися контролювати все з центру, включаючи грошові потоки і не даючи самостійність цим регіонам, означає у майбутньому загострення кризи»,– говорить Хакамада.

Упродовж останнього часу деякі політики в Україні висловлювалися за федералізацію країни. Радник-посланник посольства Росії у Києві Андрій Воробйов припустив можливість переходу України до федеративного устрою. Українське МЗС назвало такі заяви неприйнятними і застерегло його від подібних заяв. Президент Віктор Янукович в оприлюдненому вчора телеінтерв’ю наголосив, що будь-які розмови про федералізацію України зараз не на часі.
XS
SM
MD
LG