Доступність посилання

ТОП новини

Активістки Майдану в Дніпропетровську пікетували провладний телеканал


Жінки пікетують провладний телеканал Дніпропетровська з вимогою «Не можеш не брехати – мовчи», 15 лютого 2014 року
Жінки пікетують провладний телеканал Дніпропетровська з вимогою «Не можеш не брехати – мовчи», 15 лютого 2014 року
У суботу в Дніпропетровську активістки місцевого Євромайдану, об’єднані в жіночий рух «Сестринська сотня», пікетували будівлю місцевого муніципального «34-го телеканалу», вимагаючи неупередженого висвітлення політичних подій в регіоні. В руках жінки та дівчата тримали фотографії побитих «тітушками» активістів протестних акцій і загиблого на Грушевського Сергія Нігояна із написами «Так виглядає правда?».

Захід проходив під гаслом «Не можеш не брехати – мовчи». Деякі учасниці акції позаклеювали липкою стрічкою собі роти, решта скандували «Дніпро гідне правди!», «Правди не сховаєш!». Вони також поширювали інформаційні листівки під заголовком «Повірити телевізору – себе не поважати».
За словами жінок, вони прийшли під стіни муніципального телебачення, аби висловити журналістам і керівництву каналу своє обурення їхньою інформаційною політикою: навіть після того, як під час масових заворушень під облдержадміністрацією 26 січня від рук «спортивних молодиків» постраждало троє журналістів телеканалу, засіб масової інформації не полишив висвітлювати події незбалансовано, на догоду владі.
«ЗМІ – це четверта влада. Прогинаючись під іншими гілками влади, журналісти несуть таку ж відповідальність за репресії, кров і смерть невинних людей», – говорили учасниці пікету.
З будівлі телеканалу до мітингувальниць ніхто не вийшов. Подарунок журналістам – диск із записом балету «Лебедине озеро» – вони були змушені передати через телеоператора.

«Це один зі способів мовчати, аби не брехати, апробований ще в радянські часи, – «Лебедине озеро», – сказала одна з учасниць.
XS
SM
MD
LG