Доступність посилання

ТОП новини

У Вінниці всупереч рішенню влади встановили пам’ятник Шевченку – Бригинець


Пам’ятник Тарасу Шевченку у Вінниці, 15 лютого 2014 року (фото з офіційного сайту Олександра Бригинця)
Пам’ятник Тарасу Шевченку у Вінниці, 15 лютого 2014 року (фото з офіційного сайту Олександра Бригинця)
На Театральній площі Вінниці в суботу встановили пам’ятник Тарасу Шевченку. Як повідомили у прес-службі народного депутата Олександра Бригинця, пам’ятник з’явився всупереч рішенню тамтешньої влади.

«До сьогодні Вінниця була єдиним обласним центром України, в центрі якого не було пам’ятника Великому Кобзареві. На жаль, навіть сьогодні пам’ятник Тарасу Шевченку прибув до Вінниці напівлегально в супроводі народних депутатів, і встановлений був всупереч рішенню влади», – наголосив Бригинець.

Вінницька міська рада ще у 2004 році ухвалила рішення про встановлення пам’ятника Шевченку на центральній площі міста. Але після реконструкції площі пам’ятник там так і не встановили, стверджує депутат.

«Враховуючи бажання громади бачити пам’ятник саме на цьому місці, був створений оргкомітет і конкурсна комісія, громада зібрала гроші, в тому числі на Майдані, в сумі 30 тисяч гривень і їх вистачило на цей чудовий пам’ятник», – зазначив Бригинець.

9 березня 2014 року минає 200 років від дня народження Тараса Шевченка. З нагоди річниці в Україні заплановано проведення низки святкових заходів з ушанування Кобзаря.
XS
SM
MD
LG