Доступність посилання

ТОП новини

«Амністію» євромайданівців контролюватиме робоча група – Яценюк


Активісти Євромайдану звільнили КМДА, але залишаються побіля будівлі
Активісти Євромайдану звільнили КМДА, але залишаються побіля будівлі
Для контролю за виконанням закону «про амністію» буде створена гуманітарна робоча група. Про це повідомив лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк після зустрічі із генпрокурором Віктором Пшонкою.

«Ми хочемо чітко відслідкувати всі кримінальні справи, які повинні бути закриті. Під дію цього закону повинні підпасти всі, хто брав участь в акціях протесту, щоб кожен знав, що він захищений, його ніхто не буде переслідувати, він буде звільнений від кримінального переслідування», – сказав Яценюк.

Раніше на сайті ГПУ з’явилося повідомлення Віктора Пшонки, що закон «про амністію», згідно з яким мають бути звільненні від кримінального переслідування учасники масових протестів, вводиться в дію 17 лютого. Перед цим на переговори до Пшонки їздили лідери «Батьківщини» Арсеній Яценюк та «Свободи» Олег Тягнибок.

Сьогодні зранку активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА, раніше вони частково розблокували проїзд транспорту вулицею Грушевського, яка в другій половині січня була центром силового протистояння між силами безпеки і демонстрантами.

Євромайдан дав генеральному прокурору Віктору Пшонці кілька годин на закриття кримінальних справ проти двох тисяч активістів. Якщо цього не станеться, активісти обіцяють повернути КМДА і захоплювати нові будівлі.
XS
SM
MD
LG